Jak objechać korek między Trójmiastem a Puckiem?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • arci9
    RS
    • 2004
    • 2007

DanielOctavia, dzięki za info odnośnie atrakcji
    krzynol, Waśka, o zjeździe w miejscowości Chwaszczyno wiem, tylko pytanie czy dojazd do tego zjazdu w sobote o tej mniej wiecej porze nie będzie obarczony sporym staniem w korkach?
    Biorę poprawke na "wariactwa" dzieciaków i moge być w tym miejscu powiedzmy ok 9, czy wtedy nie ma masakry?

Komentarz

• mirek_p11
      RS
      • 2010
      • 6630
      • Volkswagen
      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

o tej porze będzie ok. Co do atrakcji w Łebie i okolicach :

No i obowiązkowo na dobry obiadek do restauracji ''U Ewy'' i spacerek na latarnię w Stilo a potem piękna plaża bez tłumów

Restauracja Ewa Zaprasza z kuchnią polską zaprasza do spróbowania doskonałych potraw. Odwiedź Ewę w Sasinie i skosztuj doskonałych dań przygotowywanych z duszą.

Pytacie "gdzie nad morze", a w odpowiedzi słyszycie Ustka, Dębki, Władysławowo i dostajecie wysypki? Macie dość zatłoczonych miejsc, zapachu smażonej ryby i gofrów, a jedyne, czego potrzebujecie nad morzem, to cisza i własny, niezadeptany skrawek plaży? Na polskim wybrzeżu Morza Bałtyckiego nawet w środku lata urlop może minąć przyjemnie i w spokoju. Sprawdźcie, gdzie wybrać się nad morze, żeby odpocząć od zgiełku i komercji.

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Seat Leon ST FR by mirek_p11

Fotki
      Octavia II FL 1.8 TSI by mirek_p11
      Fotki

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

Zaraz po zjezdzie z obwodny na Morska zaczyna sie remont. Stalo to zawsze w sezonie, stoi i teraz. Droga do Wladka nie lepsza. Wlecze sie strasznie. Z strony Helu korek wczoraj o 18 byl zaledwie do Chalup. W niedziele zaczynal sie w Kuznicach :twisted:

Ja jezdze teraz trase Wladek-Gdynia tak: Pucka-Zelistrzewa-Pierwoszyno-Kosakowo-Gdynia

Problem jest tylko taki, ze trwa jakis remont estakady nad portem i tam sie korkuje. Ale wczoraj stala tez Morska oraz Hutnicza
        Spritmonitor.de

Komentarz

• Waśka
          Rider
          • 2013
          • 552
          • Mitshibishi

Zamieszczone przez arci9
          o zjeździe w miejscowości Chwaszczyno wiem
          W Osowie/Osowej :-)
          Była 01 2.0 AQY + LPG, jest Focus Mk2 1,6 + LPG

Komentarz

• arci9
            RS
            • 2004
            • 2007

mirek_p11, dzienki za linki z atrakcjami.
            Maicroft, w mojej trasie pasuje jechac do Redy, a potem już na 6stke lub jak koledzy piszą w Osowie skrótami do rzekomej szóstki sie dobić omijając ewentualne zatory.

Komentarz

• beaviso
              Elegance
              • 2010
              • 767
              • Octavia II (1Z3)
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez mirek_p11
              No i obowiązkowo na dobry obiadek do restauracji ''U Ewy'' i spacerek na latarnię w Stilo a potem piękna plaża bez tłumów
              8) To jest to! Latarnię w Stilo i restaurację "Ewa Zaprasza" widuję kilkanaście razy w roku - zazwyczaj poza sezonem. Restaurację nawet częściej, w tym roku byłem w niej już ze 20 do 30 razy (w niektóre dni 2x, począwszy już od 1. stycznia), jestem uzależniony... W okolicy Stilo fajne spacery po lesie wydmowym (warto trochę zboczyć z wydeptanego szlaku).

Co do trasy - w dwa zeszłe weekendy (soboty ok. godz. 13) jechałem do Stilo. Od rana była masakra na końcu obwodnicy i na odcinku DK6 Gdynia-Rumia-Reda w kierunku na Władysławowo/Hel. Tak jak wcześniej było tu proponowane, jechałem z węzła Osowa na Chwaszczyno i dalej drogą "218" przez Koleczkowo na Wejherowo. Droga jest nowa, bez dziur, jedzie się płynnie. Godny polecenia objazd :!: Najlepszy wyjazd w kierunku na Łebę. Dalej najkrótsza i spokojna droga to Bolszewo-Kostkowo-Żelazno-Kurowo-Sasino-Ulinia-Łeba.

M.
              666 4U

Komentarz

• kazik4x4
                RS
                • 2008
                • 2728

Zamieszczone przez beaviso
                Zamieszczone przez sebastian7905
                a burak jesteś sam
                Może jestem, może nie jestem, ale swoje po pomorskich drogach przejechałem i podaję Koledze, czego (kogo ma się wystrzegać). Dziwne, ale to jakoś tak właśnie działa... Pojeby zapierdalające po krętych drogach z kiepskim poboczem, ścinające zakręty, kończące wyprzedzanie w zakręcie i powodujące konsternację innych na drodze. Z umiejętnościami nie ma to nic wspólnego - z bezmyślnością za to bardzo wiele. Ile razy nie jadę w nadmorskie okolice, to zawsze jakiś "mistrz" utwierdzi mnie w moim przekonaniu.

M.
                Skądś się ci mistrzowie kierownicy biorą. Pewnie z tego, że krew ich zalewa, kiedy na trzy miesiące im się cała polska zwala i nie moga jeździć po normalnych drogach (bo one stoją w korku) więc zapierd..ją po lokalnych.

Komentarz

• sebastian7905
                  RS
                  • 2009
                  • 3488
                  • Volkswagen
                  • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez kazik4x4
                  Skądś się ci mistrzowie kierownicy biorą. Pewnie z tego, że krew ich zalewa, kiedy na trzy miesiące im się cała polska zwala i nie moga jeździć po normalnych drogach (bo one stoją w korku) więc zapierd..ją po lokalnych.
                  racja
                  Sebastian
                  Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
                  Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
                  Była Black ELEGANCE by sebastian7905
                  Wczasy nad morzem - klik

Komentarz

• Kajt
                    Classic
                    • 2013
                    • 7

Zamieszczone przez sebastian7905
                    Zamieszczone przez kazik4x4
                    racja
                    nieda się teraz tym bardziej, że "Morską" cły czas robią

Komentarz

• Arban
                      Classic
                      • 2013
                      • 26
                      • Octavia III (5E3)
                      • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Czołem Kolegom,
                      Przepraszam za odgrzewanie kotleta, ale mam nadzieję że na przyszłość komuś się przyda.
                      Wracam do pierwotnego tematu wątku czyli jak najszybciej ominąć korki na obwodnicy 3miasta:
                      Polecam szczególnie w sezonie zjechać z obwodnicy Trójmiasta na węźle Kwiatkowskiego, pociągnąć Estakadą do zjazdu na Rumię (drugi zjazd z Estakady po zjechaniu z obwodnicy - uwaga bo przed pierwszym często suszą :diabelski_usmiech).
                      Zjazd w lewo w ulicę Hutniczą (mocno zakorkowana w stronę Rumii generalnie tylko w godzinach szczytu), prosto cały czas aż do pierwszego ronda w Rumii). Tutaj logika podpowiada żeby polecieć w lewo głównymi drogami, ja proponuję pojechać prosto w ulicę Pomorską, potem na skrzyżowaniu z Gdańską skręcić w prawo, dalej na rondzie L.Kaczyńskiego w lewo, dalej na rondzie Płażyńskiego prosto aż do kolejnego ronda - (inżynier ruchu w tym mieście to chyba jakiś przypał - miłośnik rond) - tam proponuje zjazd pierwszy na prawo (od razu za rondem odbić w lewo) i prosto polecieć obok Auchan - na światłach wylatujemy "prawie" w Redzie, albo zjazd drugi i dalej prosto i w prawo - wylatujemy na tej samej ulicy co poprzednio tylko jakiś kilometr bliżej. Plus tej trasy taki, że droga całkiem niezła!
                      Może się komuś przyda

I taka mała dygresja.
                      Sam przez prawie 6 lat jeździłem na blachach GWE (nowy samochód już na WW 8)) - najśmieszniejsze że głównie po Warszawie :lol: ale najważniejsze - przekonałem się że generalnie blachy nie mają nic do umiejętności czy rozumu za kółkiem. Tak samo nasrane miewają Ci z Gdańska, Gdyni, Rumii, Redy, Wejherowa, Koleczkowa, Żukowa czy innego Żelistrzewa. Podobnie jak to ma niestety miejsce w Warszawie, Krakowie, Poznaniu, Wrocławiu etc...

beaviso - przejedź się kiedyś w piątek wieczorem wlotówkami od Pruszcza, czy z krajowej "Siódemki" to się przekonasz jakich masz kozaków z GD na mordce Dla niektórych 2 pasy to już niemiecka autostrada, a lusterko i kierunkowskaz wróg nr1! Także nie uogólniajmy proszę - debil za kółkiem to debil za kółkiem i trzeba takich tępić bez względu na blachy! :zastrzelic

Pozdrowienia i Szerokiej Drogi!
                      Jakbym mógł kiedyś/jakoś pomóc w przebiciu "nad morze" to dawajcie znać!

Komentarz

Pracuję...